#11 En samtale med Andre Clemetsen om sorg, fotografi, kultur og livet

Hør episoden på Spotify

Andre er utdannet fra University of Westminster i London og har siden år 2008 deltatt i over 25 fotoutstillinger internasjonalt og nasjonalt. Den siste utstillingen hans tok for seg temaet sorg, og vi belyser temaet både fra Andres egne erfaringer og erfaringene til de han har møtt under arbeidet med utstillingen.

Andre har jobbet mye i fancy schmancy motehus i Paris og New York, men å kun jobbe i moteverdenen ble etter hvert for overfladisk og lite givende, så han søkte seg mot dokumentarisk fotografiarbeid. Hans kunstneriske virksomhet førte ham rundt hele verden, blant annet til lutfattige nomadefolk i Etiopia. Vi får høre noen utrolige historier fra hans reiser rundt om på kloden.

Vi diskuterer også hvordan kulturlivet har blitt ofret under koronatiden, og hvordan opplevelsen av kunst og kultur har endret seg i en tid med smarttelefoner, Netflix og underholdning døgnet rundt.

Andre vant nylig en pris under verdens største fotokonkurranse State of the World i Paris for dokumentarserien «Ensomhet».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *